Hidden gems of Corfu island

Κρυμμένα διαμάντια της Κέρκυρας


Μαγειρικά θαύματα

Η παστιτσάδα (μοσχάρι σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με ζυμαρικά), το σοφρίτο (μοσχάρι μαγειρεμένο σε ελαιόλαδο και κρασί) και το μπουρδέτο (ψάρι στιφάδο) είναι από τις τοπικές λιχουδιές που μπορείτε να απολαύσετε σε κουζίνες, παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια της Κέρκυρας. Θα εμπλουτίσουν τις διακοπές σας με τα αρώματα και τις γεύσεις του Ιονίου.

Εξερευνώντας την ενδοχώρα

Γνωρίστε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της Κέρκυρας και τους παλιούς οικισμούς με τα πόδια ή με ποδήλατο. Ανάμεσα στα κρυμμένα διαμάντια είναι ο Παντοκράτορας, ένα υπέροχο μέρος δίπλα στη λίμνη θαλασσινού νερού Κορισσίων στα νότια και την περιοχή γύρω από τη βόρεια λίμνη θαλασσινού νερού της Αντινιώτη.

Τα Διαπόντια νησιά

Αγαπημένος προορισμός για τους ναυτικούς, τα ακατοίκητα Διαπόντια νησιά βόρεια της Κέρκυρας είναι ιδανικά για όλους όσους απολαμβάνουν τις καταδύσεις και το ψάρεμα.

Συχνές ερωτήσεις για την Κέρκυρα, Ελλάδα

Πού βρίσκεται η Κέρκυρα στην Ελλάδα;

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του Ιονίου, η νησιωτική αλυσίδα στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της ηπειρωτικής Ελλάδας στο Ιόνιο Πέλαγος. Είναι το βορειότερο από τα κύρια νησιά του Ιονίου.

Το νησί της Κέρκυρας έχει αεροδρόμιο;

Ναι, η Κέρκυρα διαθέτει αεροδρόμιο με εποχικές διεθνείς πτήσεις και πτήσεις εσωτερικού από την Αθήνα όλο το χρόνο. Το αεροδρόμιο βρίσκεται 2,5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας και είναι εύκολα προσβάσιμο με ταξί ή λεωφορείο.

Πώς θα φτάσετε στην Κέρκυρα με το πλοίο;

Υπάρχουν καθημερινά πλοία για την Κέρκυρα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στη βορειοδυτική Ελλάδα, περίπου 485 χλμ (5 ώρες 30 λεπτά) από την Αθήνα και 325 χλμ (3 ώρες 45 λεπτά) από τη Θεσσαλονίκη. Τα δημόσια λεωφορεία (ΚΤΕΛ) είναι διαθέσιμα και από τις δύο πόλεις. Η διέλευση διαρκεί 1-1,5 ώρα. Υπάρχουν επίσης πλοία από την Ιταλία (Βενετία, Μπάρι και Ανκόνα).

Ποιες είναι οι κορυφαίες τοποθεσίες στην Κέρκυρα;

Ολόκληρη η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας είναι ένα Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, γεμάτο με μνημεία (ενετικά, βρετανικά, γαλλικά) και μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Παλάτι Μον Ρεπό & Αχίλλειο, η Casa Parlante και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης (μέσα στο Παλάτι του Αγίου Μιχαήλ και του Αγίου Γεωργίου). Το Παλαιό και το Νέο Φρούριο είναι ορόσημα της Κέρκυρας, αλλά ολόκληρη η Παλιά Πόλη είναι σαν ένα υπαίθριο μουσείο, με εκκλησίες, πλατείες και κτίρια της Ενετοκρατίας. Το επίκεντρο της Παλιάς Πόλης είναι το Λιστόν και η πλατεία Σπιανάδα.

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση