Things to do on Corfu

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Κέρκυρα


Νιώστε σαν ένα αστέρι του κλασικού κινηματογράφου στην Παλιά Πόλη

Η Unesco έχει ανακηρύξει την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ποιος δεν θα μπορούσε να εντυπωσιαστεί από τα επιβλητικά κτίρια, με τις νεοκλασικές επιρροές ή να μην συγκινηθεί από τα Ανάκτορα του Αγίου Μιχαήλ και του Αγίου Γεωργίου, το Liston Arcade, το Reading Society, τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό, τη Maitland Rotunda, το Ionian Κοινοβούλιο και το Αρχοντικό της οικογένειας Καποδίστρια; Στα περίφημα σοκάκια του Campiello, θα νιώσετε σαν αστέρι σε ταινία εποχής.

Θαυμάστε τα ενετικά οχυρά και πύργους

Στην ανατολική πλευρά της πόλης, η βραχώδης ακτή που στεφανώνεται από δύο χαμηλές κορυφές έδωσε το όνομα Κορυφό (ή κορυφή) στο νησί. Μπαίνετε στο Παλιό Φρούριο (Παλιό Φρούριο), χτισμένο τον 13ο αιώνα, μέσω μιας γέφυρας πάνω από μια τάφρο με θαλασσινό νερό. Περιλαμβάνει την Porta Sopranza, τους βρετανικούς στρατώνες, δύο φτερωτά λιοντάρια του Αγίου Μάρκου, τη Madonna del Carmine, τον Προμαχώνα Savorgnan, τον Πύργο της Θάλασσας και τον Πύργο της Γης (Castel del Mar, Castel della Terra) και το βρετανικής κατασκευής εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που μοιάζει με δωρικό ναό.

Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας συχνά χαρακτηρίζεται ως υπαίθριο μουσείο και κάθε αξιοθέατο είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Πύργος πάνω από τα βορειοδυτικά σύνορα της πρωτεύουσας, ο άλλος φύλακας, το Νέο Φρούριο (Νέο Φρούριο), είναι ένα αριστούργημα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής που χτίστηκε από τους Ενετούς μεταξύ 1572 και 1645. Είναι ένα φρούριο με αεροπλάνα και γωνίες που θυμίζουν τον κυβιστή του Πικάσο και του Μπρακ έμμηνα.

Ετοιμάστε την κάμερά σας για τα νησιά Cannon και Mouse

Δύο όψεις σήμα κατατεθέν στην Κέρκυρα είναι στην πραγματικότητα άλλα νησιά – το μικροσκοπικό Ποντικονήσι, που μεταφράζεται ως Ποντικονήσι, αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το μοναστήρι του Παντοκράτορα, και ακριβώς δίπλα του, το περίφημο νησάκι Βλαχέρνα, με το μοναστήρι του 17ου αιώνα αφιερωμένο στην Παναγία. Μαρία, που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με ένα στενό μονοπάτι. Εδώ τελείται Λειτουργία τη Δευτέρα του Πάσχα.

Πηγαίνετε για μπάνιο με διαφορά στο Canal d'Amour και στο Σιδάρι

Η Κέρκυρα είναι γνωστή για τις παραλίες της, αλλά δεν μπορείτε να χάσετε το Canal d'Amour, όπου ένα φυσικό πέρασμα που δημιουργείται από τους λείους βράχους σχηματίζει ένα τούνελ για να κολυμπήσετε. Ενημερώστε μας αν βρείτε την αδελφή ψυχή σας στο τέλος του, όπως υπόσχεται ο θρύλος. Εν τω μεταξύ, στο Σιδάρι θα απολαύσετε εντυπωσιακές αμμουδιές με σχηματισμούς ψαμμίτη.

Ανακαλύψτε περισσότερες αμμώδεις παραλίες με εκπληκτικά νερά

Γλυφάδα, Δασιά, Έρμονες, Παλαιοκαστρίτσα, Σιδάρι, Κάβος (διάσημο για δυνατά πάρτι), Κοντόκαλι, Μπενίτσες, Χαλικούνας... Η λίστα με τις παραλίες είναι ατελείωτη, από απομονωμένους γραφικούς κολπίσκους μέχρι μεγάλες, ζωντανές εκτάσεις άμμου με beach bar, ταβέρνες, καταστήματα και θαλάσσια σπορ.

Ερευνήστε βαθύτερα τα πολλά αξιοθέατα της Κέρκυρας

Δίπλα στο χωριό Παλαιοκαστρίτσα, μια καταπράσινη κουβέρτα καλύπτεται σε έξι βραχώδεις όρμους, με ορισμένους μελετητές να υποστηρίζουν ότι εδώ βρισκόταν το μυθικό παλάτι του βασιλιά Αλκίνοου, όπου έμεινε ο Οδυσσέας. Ένα άλλο αξιοθέατο είναι το Μοναστήρι της Παναγίας, που ιδρύθηκε εδώ το 1225. Φτάνει μέχρι το περίφημο Αγγελόκαστρο, που χτίστηκε στις αρχές του 12ου αιώνα, με την εκκλησία της Αγίας Κυριακής κρυμμένη σε μια μικρή σπηλιά.

Γιορτάστε μια από τις πιο εμβληματικές γιορτές του Πάσχα στην Ελλάδα

Οι γιορτές του Πάσχα στην Κέρκυρα δεν μοιάζουν με κανένα άλλο. Η Φιλαρμονική Εταιρεία του νησιού συνοδεύει την περιφορά του επιταφίου του Χριστού τη Μεγάλη Παρασκευή και πλήθος κόσμου ακολουθεί τα λείψανα του πολιούχου του νησιού, Αγίου Σπυρίδωνα, το επόμενο πρωί. Και μετά, το Μεγάλο Σάββατο, βρέχει μποτίδες – πήλινα πιθάρια πέφτουν στους δρόμους από τα μπαλκόνια των ανθρώπων. Απλώς βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να κοιτάζετε ψηλά!

Νιώστε σαν αριστοκράτης στο Αχίλλειο της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ

Το αυτοκρατορικό παρελθόν της Κέρκυρας είναι ένας από τους λόγους που θεωρείται ένας από τους πιο λαμπερούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστροουγγαρίας, η θρυλική Σίσσυ, επέλεξε το νησί για να χτίσει το παλάτι της, ένα μέρος όπου βρήκε παρηγοριά μετά την αυτοκτονία του γιου της Ρούντολφ. Είναι ένα κομψό κτήριο σε στιλ Πομπηίας με πολυτελή, νεοκλασικά σαλόνια. Στους πανέμορφους κήπους, θα θαυμάσετε το περίφημο άγαλμα του Αχιλλέα στη θάνατό του.

Tour Mon Repos, η επιλογή του αριστοκράτη

Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Φρέντερικ Άνταμ έχτισε αυτή τη θερινή κατοικία για την Κερκυραία σύζυγό του, Νίνα Παλατιανού. Βρίσκεται σε ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς, καταλαμβάνει τη θέση της αρχαίας Κέρκυρας, όπως ονομαζόταν τότε η πόλη. Η βίλα στεγάζει το Μουσείο της Παλαιόπολης και βοτανικούς κήπους με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών που προέρχονται από τις βρετανικές αποικίες.

Older Post